fbpx

Wat kan ik verwachten van een babyspa sessie?

 ♥
Babyspa bij Ilse is kleinschalige babyspa met een bezetting van maximaal 2 badjes.
Bij binnenkomst kun je je jas ophangen en je schoenen uitdoen. Je neemt alleen de maxicosi en luiertas mee naar de babypraktijkruimte

 

♥ Een Babyspa sessie duurt tussen de 60 en 75 minuten.
Je dient 15 minuten voor aanvang van de sessie aanwezig te zijn. Eventueel voeden? Geen probleem. Daar is voldoende tijd voor. Zorg dat je niet te laat er bent dan de sessie op tijd beginnen. Kom je te laat? Dan wordt je floattijd ingekort!

♥ Voeden
Probeer het zo in te plannen dat je met je baby zonder honger en zo uitgerust mogelijk aan de sessie deelneemt.
Floaten kost veel energie! Het is niet te vergelijken met douchen/baden of zwemmen in het zwembad! Het is mogelijk en aan te raden om je baby voor de sessie te voeden. Er is een flessenwarmer, magnetron en een waterkoker aanwezig.
Voor de sessie je baby voeden? je mag 15 min voor aanvang van de sessie je baby voeden. Drinkt hij/zij de fles niet leeg dan kan je baby de rest in de jacuzzi drinken terwijl je baby lekker aan het badderen is.
Na de sessie nog je baby voeden? I.v.m de volgende sessie na u vragen wij om dit thuis of in je auto te doen om voldoende tijd/ruimte te hebben voor de volgende sessie en niet te veel mensen tegelijk in de praktijk te hebben

♥ Babyspa sessie
Na binnenkomst neem je plaats op je eigen matras en legt Ilse uit wat we gaan doen. Je kleed dan je baby uit en je kan je baby eventueel wegen. Eenmaal klaar om te gaan floaten krijgt je kindje een speciale drijfkraag of drijfband om. Deze is speciaal ontwikkelt voor baby’s en zijn er in verschillende maten. De kraag of drijfband heeft een hoes en deze zal na elke sessie verwisseld worden zodat de hygiëne gewaarborgd blijft. Ilse begeleid je baby dan in het bad waar hij/zij lekker kan gaan dobberen. Het water is tussen de 35 en 37 graden warm. Dit is ongeveer de lichaamstemperatuur van je kindje en deze zal hierdoor ook heerlijk kunnen ontspannen. De bad sessie duurt maximaal 30 minuten.  Jij zit tijdens het badderen op een zacht bankje voor het bad. Onze badjes hebben veel glas waardoor je echt van je kindje kunt genieten. Ook je kindje kan jou zien wat veel rust geeft voor de baby omdat je erbij bent. Achter het badje is een spiegel geplaatst waardoor je baby zichzelf kan zien dobberen. Na verloop van tijd gaan de lampjes en als laatste de bubbels aan. Ilse is de babyspecialist van de Kempen en kan goed zien wanneer je baby klaar is en haalt hem/haar er dan uit. De baby word dan op de commode gelegd waar hij/zij dan afgedroogd kan worden. Massage na de Spa? Deze doen jullie zelf. Ilse legt jullie op een pop stap voor stap uit wat je moet doen. Na de massage kleed je je baby aan en is de sessie afgelopen. Geef je baby dan thuis een heerlijke fles want badderen maakt hongerig.

♥ CORONA
Beantwoord u onderstaande vragen met Ja? Neem dan contact op met Babypraktijk Ilse en kom NIET naar Babypraktijk Ilse maar blijf thuis.
• Bent u Positief getest op Corona?
• Bent u in thuisisolatie?

 

EXTRA INFO:

♥ Wat moet je meenemen?

– Genoeg voeding, luiers en een favoriet speeltje/ knuffeltje en speentje. Makkelijke omslagkleren voor je baby voor na de sessie.

♥ Wat verzorgen wij?
zwemluierbroekje, massageolie, badcape en handdoeken.

♥ Wegen
Voor de sessie is er een mogelijkheid om je baby te wegen

♥ Handige tip voor jezelf!
– Trek laagjes kleding aan, het is best warm bij ons in de spa!

♥ Mijn baby drinkt erg langzaam/heeft reflux, kan ik eerder dan 25 minuten komen?
– Nee…Wij vragen je echt niet eerder dan 15 minuten voor de sessie te komen. Onze ervaring is dat we het altijd redden met voeden en het tijdig starten van de sessie. Daarvoor vindt namelijk een vorige sessie plaats, en voor de aanwezigen is het fijn rustig de ruimte te kunnen verlaten en dit geeft ons ook de gelegenheid de spa weer netjes te maken voor jou sessie! We zien dagelijks baby’s met (hevige) reflux, bij ons hoeft je baby nergens helemaal plat te liggen en je hoeft niet bang te zijn dat je baby tijdens het floaten gaat spugen. Tip! Geef je baby een klein beetje voeding vóór de sessie. De rest kan je baby in de auto of thuis verder drinken.

♥ Hoeveel personen mogen er mee?
– Maximaal 2 volwassenen (of 12 jaar en ouder) per 1 baby. Breng je toch een extra 3e persoon mee? Dan dient deze buiten De praktijk te wachten. Hierin maken we geen uitzonderingen en afwisselen is ook geen optie. Besluit je dan om de sessie niet te doen, dan ben je ons alsnog het gehele bedrag van de sessie schuldig, omdat wij wel rekening hebben gehouden met je komst en deze kosten hebben gemaakt.

Wil je toch met meerdere personen langskomen of 2 badjes boeken ? Dan kun je een privé sessie boeken of een duo vriendjes sessie. Bij babyspa opties selecteer je dan de duo vriendjes sessie. Je ziet dan welke dagen/tijden beide badjes beschikbaar zijn en gewoon 2  badjes tegelijkertijd te boeken.

Natuurlijk verwachten we dat je gedurende de badsessie als ouders bij de baby blijft. Blijf binnen handbereik en hou je kindje in de gaten.

♥ Massage na de Babyspa?

Babypraktijk Ilse raad aan jullie babyspa bezoek met een korte babymassage af te sluiten. Hierbij geef ik een demonstratie op een babypop en voert de papa of de mama de massage uit. Hierbij leer je een paar Shantala babymassagegrepen die je altijd kunt blijven gebruiken en waar je baby van zal genieten
Daarna is jouw kindje geheel voldaan, vaak vallen baby’s zelfs in slaap.  Zo gaan jullie beiden ontspannen naar huis!


Onze dochter genoot van de massages en ik gebruik ze nu nog. Daarnaast geniet ze iedere week van het baby/peuter zwemmen. Echt geweldig!!!!

Evelyne van der Helm

mama

Super gave cursus babymassage. Nu, 8 jaar later, gebruik ik nog steeds de cd en de technieken bij onze dochter. En Ilse is een kanjer!

Patricia Jaspers - Jansen

mama

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.