Babymassage is gewoon leuk!

Wil je iets leuks doen met je baby? Babymassage is een hele fijne manier om tijd door te brengen met je kleintje en andere moeders te leren kennen. Je leert meer over de lichaamstaal van je kindje. Babymassage kan ook helpen bij darmkrampjes, huilbaby’s of slecht slapen. Dus waar wacht je nog op?

Een cursus Babymassage bij Ilse

In een cursus Babymassage leer je stap voor stap een babymassage uit te voeren. Je baby masseren is een leuke, ontspannende bezigheid, zowel voor jou als voor de baby zelf en kan door iedereen gemakkelijk geleerd worden.

Ook onderwerpen zoals huilen en lichaamstaal komen aan bod. De lessen kunnen in groepsverband (max 6 pers) worden gevolgd, maar ook als duoles met een vriendin.

Tijdens de laatste les (Tummytub sessie) is er de mogelijkheid dat Ilse foto’s maakt van jou en je baby in actie. Dit is een leuk aandenken voor later en leuke afsluiter van de cursus.

Ilse is vriendelijk, uitnodigend,  laagdrempelig en heeft de afgelopen jaren al meer dan 1500 moeder een cursus Babymassage mogen geven.

 

Babymassage en net dat beetje meer

Ilse is gespecialiseerd in wat baby’s aangeven en ze helpt je graag je baby net wat beter te leren kennen. Ze helpt je met vragen als:
– Hoe krijg ik mijn baby in slaap?
– Waarom huilt mijn baby?
– Hoe voorkom ik boertjes?
– Waarom overstrekt mijn baby zich?

Naast de babymassage en vele praktische tips staat er in iedere bijeenkomst ook een thema centraal.

  • Les 1: Uitleg Maxicosi. Practische tips betreft je autostoel. Dat ding kan echt meer dan je denkt. Laat je maar verrassen.
  • Les 2: til- en draagtechnieken. Verminder voor 50% de boertjes en scheetjes en spaar je eigen rug.
  • Les 3 : lichaamstaal. Wist je dat er 7 vermoeidheidssignalen zijn? Leg je baby op tijd op bed en hij slaapt!
  • Les 4 : Tummytub sessie. Tijdens de les worden er foto’s gemaakt en als laatste gaan de kindjes in een tummytub.
Esther
Samen met mijn dochter de cursus babymassage gevolgd bij Ilse. De lessen zijn een goede combinatie van theorie, uitleg van de massage en het vooral ook doen van de massage, quality time met jouw baby en gezelligheid. Ilse is een hele lieve, kundige vrouw, die duidelijk uitlegt, luistert en tips geeft, maar je ook zelf je gevoel laat volgen. Wat hebben Evi en ik genoten! Echt een aanrader!

Marielle
Ondanks dat ik de babymassage lessen al bij onze zoon gedaan had, heb ik dit keer bij onze dochter ook weer genoten van de lessen babymassage. Heerlijk om even samen weg te zijn en echt tijd voor haar te hebben.

Lizzy
na in april de cursus babymassage te hebben gedaan geniet onze zoon er nog steeds van. bedankt voor deze leerzame ervaring en je deskundigheid in het overbrengen vsn de juiste technieken❤💖

Silvia
Leerzaam, laagdrempelig, kleinschalig en boven al erg gezellig! Zowel mijn dochtertje als ik hebben genoten van de babymassage cursus. Iedere moeder aan te raden; 1 op 1 met je kindje bezig zijn, met de andere moeders kletsen en ervaringen delen, en met massage kennis en handige tips naar huis.

Roos
Zeer interessante cursus babytaal gevolgd bij Ilse. De extra uitleg die we kregen tijdens de cursus maakt dat ik de praktijk en theorie beter kan koppelen wat erg aardevol is. Dankjewel Ilse! (student verloskunde)

Ryan
Ik heb de baby massage cursus gevolgd bij Ilse. Voorafgaand ook de workshop babytaal gedaan bij haar. In de periode dat ik de cursus heb gevolgd heb ik mijn dochter echt leren kennen en heb ik goed leren anticiperen om de lichaamstaal en geluidjes van mijn dochtertje. De massage is weer fijn voor de ontspanning en mooie activiteit tussen ouder en kind. Het helpt ook voor darmkrampjes.

Annemiek
Ik heb met allebei mn kindjes de babymassage cursus bij Ilse gevolgd. De lessen zijn super gezellig en je leert lekker je baby te masseren en ook om goed op de signalen van je baby te letten. Even quality time met je baby😍 Zeker een aanrader!

Kim
Een baby massage is een leuk en leerzaam moment met je baby! Even een lekker 1 op 1 een momentje met je kindje. Mijn dochter had er elke week weer veel plezier in! Ilse geeft handige tips & adviezen. Daarbij had mijn dochter af en toe moeite met poepen, maar door de baby massage poept ze voortaan bijna elke dag!

Data cursussen en workshops Babymassage !

Ontdek welke datum er een cursus voor jou start en boek meteen!

September, oktober en november 2019

De cursus babymassage groep / duogroep

In een cursus Babymassage leer je stap voor stap een babymassage uit te voeren. De groepscursus duurt 4 weken en elke les duurt 1,5- tot 2 uur.

15 minuten voor aanvang ben je al welkom mocht je je kindje vooraf aan de massage nog te willen voeden. Zo heeft je baby geen honger als we gaan starten met de massage en zullen jullie niets van de massage missen. Na de massage is er tijdens de pauze de mogelijkheid om je kindje nog een keer te voeden. Je baby is dan moe. Krijg je je baby dan niet in slaap dan helpt Ilse je daarbij met vele nuttige tips.

De cursussen worden op verschillende locaties aangeboden. Er zijn verschillende groepsgroottes. Op de eigen babypraktijk locatie is de groep maximaal 6 personen groot.

Je kunt ook kiezen om samen met één vriendin de cursus te doen. Dit is iets intiemer en deze cursus duurt 3 weken.

Workshop babymassage 1 les

Is een hele cursus je te lang of misschien wel te duur? Wil je alleen maar eens kennismaken met het masseren van je Baby?
Doe mee met de workshop Babymassage van 1 les . Deze wordt 1x per maand gegeven bij Verloskundigenpraktijk Puur in Veldhoven.

Kosten

4-weekse cursus Babymassage:
€99,- voor de gehele cursus van 4 weken
Workshop babymassage 1 les:
€27.50 bij Puur verloskunde
Duo-Cursus van 3 weken:
€150,-pp, (2 pers)  in mijn praktijk.
Thuisbezoek 30 euro meerkosten + reiskosten (km x 0,25 euro).
Er worden geen reiskosten berekend binnen Veldhoven

Inclusief

Elke cursus duurt 1,5 tot 2 uur en is inclusief cursusboekje, cursusinformatie met betrekking tot de behandelde thema’s en koffie en thee met iets lekkers. (Massageolie kun je ter plekke kopen.)

TIP: Een cursus babymassasage kan vergoed worden door je zorgverzekeraar. Check je polis!

Voor wie

De cursus is bestemd voor baby’s in de leeftijd van ongeveer 4 weken tot 9 maanden oud met één ouder/verzorger.

Wanneer

De cursus of workshop wordt gegeven op een maandagochtend, woensdagochtend, donderdagochtend of vrijdagochtend.

 

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via de shantala massage methode, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby’s.

lees meer…

Babyzwemmen

Spetter spet, samen maak je pret. Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier te maken in het water. Maak je kleintje vertrouwd met water en stimuleer de ontwikkeling.

lees meer…

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby’s konden praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen met de cursus babytaal.

lees meer…

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding. Zowel voor professionals als bij mensen thuis. Kun je advies gebruiken? Wil je je kindje beter kunnen snappen en helpen? Dan kom ik bij je langs!

lees meer…

We begrijpen ons kindje nu nog veel beter

 

Ben nu bezig met de babymassage cursus en die is geweldig!

Niet alleen masseren, maar ook heel veel nuttige tips en informatie over van alles wat er bij een baby komt kijken.

Ook de babytaal workshop gedaan puur uit nieuwsgierigheid, niet vanwege huil problemen oid. Toch heeft het veel teweeg gebracht.

We begrijpen haar nu nog veel beter waardoor we een meisje hebben wat nu heel goed slaapt, eet en contact maakt.

Ben je onzeker of wil je gewoon meer weten hierover ga dan echt naar een workshop avond!!

Silke Nijhuis

Beide cursussen zijn aanraders!

Momenteel bezig met de cursus babymassage en samen met mijn vriend naar de cursus babytaal geweest. Beide cursussen zijn aanraders!

Met de cursus babytaal zijn mijn vriend en ik veel zekerder geworden. Het verbaasde ons hoeveel ons dochtertje aangaf en opeens konden we haar ‘verstaan’.

Een echte eye-opener en het is geweldig om te kunnen zien en horen waar onze dochter op welk moment behoefte aan heeft, zodat we haar met veel zelfvertrouwen in haar behoeftes kunnen voorzien.

Het resultaat: een uitgeruste, ontspannen, vrolijke baby en vooral ook uitgeruste, zekere en vrolijke ouders!

Sylvia Gordijn

Lees nog meer ervaringen van ouders

Ja, ik wil graag meer weten...