fbpx

Een consultatiebureau is een instelling die medische basiszorg verleent voor kindjes van 0 tot 4 jaar. In de eerste maand van je baby volgt het consultatiebureau de ontwikkelingen van je kindje. Ook kun je met vragen als ‘drinkt mijn baby wel genoeg?’ en vragen over borstvoeding bij hen terecht. Toch kan het zo zijn dat je meer behoefte hebt aan specifieke aandacht voor jouw baby. Een babyspecialist kan hierbij helpen. In deze blog vertellen we je daar graag meer over.

Over het consultatiebureau

Het consultatiebureau bestaat vaak uit een team met jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten die samen de gezondheid en ontwikkeling van je kindje in de gaten houden. Wanneer je baby geboren is, geef je je kindje aan bij de gemeente. Het consultatiebureau krijgt hier dan een automatisch bericht van en neemt vervolgens contact met je op.

Het consultatiebureau houdt alle gegevens van jouw kindje bij in een dossier. Hierin kun je verschillende onderwerpen terugvinden zoals:

  • Het slaapritme
  • De taalontwikkeling
  • Voeding
  • Algemene gezondheid
  • Gedrag
  • Inentingen

Babyspecialist als toevoeging

Het is niet verplicht om een consultatiebureau te bezoeken. Wanneer je besluit dit wel te doen, ben je niet verplicht om de adviezen van het bureau op te volgen. Soms is er namelijk meer tijd en aandacht nodig om antwoorden te krijgen op de vragen die je hebt. Misschien heb je wel te maken met een huilbaby of een baby met minder sterke spieren. Dan kan het een overwogen keuze zijn om een babyspecialist in te schakelen. Een babyspecialist kan dan meekijken naar de behoeftes van jou en je baby.

Waarbij kan een babyspecialist helpen?

Een babyspecialist kan de behoeftes van jouw kleintje herkennen en leert jou de signalen van je kindje begrijpen. Daarnaast kan een babyspecialist je helpen bij het leren van babytaal, babygeluidjes en babyhuiltjes. Een babyspecialist kan een grote rol spelen bij de in- en ontspanning van jouw kindje. Ook een babyspa of babymassage kan een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van je jouw baby.  

Voordelen babyspecialist

Het inschakelen van een babyspecialist brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo is een babyspecialist gespecialiseerd in wat baby’s aangeven. Daardoor kunnen ze je vaak een goed antwoord geven op vragen als:

  • Waarom huilt mijn baby?
  • Hoe voorkom ik boertjes?
  • Hoe krijg ik mijn baby in slaap?

Daarnaast weet een babyspecialist goed waar jouw baby behoefte aan heeft en kan hierdoor het juiste advies geven.

Babyspecialist Ilse

Bij Babypraktijk Ilse ben je aan het goede adres wanneer je specifieke vragen hebt over jouw baby. Ilse verzorgt al sinds 2007 cursussen om beter met je baby in contact te komen en begeleidt ouders waar het niet zo lekker loopt thuis met hun baby. Daarnaast beschikt Ilse over twee speciale baby jacuzzi badjes.

Ben jij benieuwd wat Babypraktijk Ilse voor jou en je kleintje kan betekenen? Ilse denkt en kijkt graag met je mee. Neem gerust contact met ons op bij vragen! Neem contact op | Babypraktijk Ilse

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.