fbpx

Ilse kijkt terug op een goed jaar, waar de corona-piek eindelijk voorbij was en er steeds meer baby’tjes kwamen genieten van een ontspannen babyspa. Ilse zag de concurrentie groeien, maar voelt zich verzekerd van een goede reputatie, door de toekenning van het Kwaliteitskeurmerk.

Geen haast gevoeld

“Het is dit afgelopen jaar erg druk geweest, maar ik heb geen haast gevoeld”, vertelt Ilse. “Bij mijn Babypraktijk staat rust en ontspanning centraal. Daarom houd ik de agenda zo rustig mogelijk, ik wil niet dat ouders het gevoel hebben dat ze op moeten schieten of dat de volgende ouder met baby al aan de deur staat. Ik heb in het verleden eens overwogen om drie, in plaats van twee, badjes neer te zetten maar dat idee heb ik laten varen. Twee is genoeg; het wordt al snel te vol, te druk en dat wil ik niet. Ouders en baby’s komen voor hun rust en die garandeer ik op deze manier.”

Kennis delen

Ouders weten de Babypraktijk van Ilse vooral te vinden vanwege de kennis die Ilse en Lizette in huis hebben. “Ik heb deze praktijk inmiddels 18 jaar en in al die jaren ontzettend veel kennis opgebouwd. Kennis die ik deel door bijscholing aan professionals te geven. De enorme ervaring die ik heb opgebouwd, kan ik dagelijks gebruiken om mijn praktijk nog succesvoller te maken. Ik geniet van elke dag.”

Kwaliteitskeurmerk Babyspa

In 2022 mocht Ilse als eerste het Kwaliteitskeurmerk Babyspa in ontvangst nemen. “Daar ben ik ontzettend trots op”, glundert Ilse. “Het netwerk dat de certificering verzorgt, is opgericht om de kwaliteit van de baby-spa’s te reguleren. Toen ik 18 jaar geleden begon, was ik de enige; in de afgelopen jaren zijn er honderden bij gekomen. Het is goed dat ouders, door de certificering van Baby Spa Netwerk, weten dat ze voor een goede babyspa kiezen.”

Positieve reviews

Het meest trots is Ilse op de positieve reviews die haar klanten achterlaten op de website. “Meer dan honderd positieve reacties, afgelopen jaar”, kijkt ze terug. Ze leest voor: “Kelly schrijft: ‘In deze periode van corona hebben wij ons in de praktijk van Ilse heel veilig gevoeld. Aan alle maatregelen is gedacht, waardoor ikzelf en mijn kindje lekker konden ontspannen. Heel erg hygiënisch. Levi vond het super om lekker te floaten en vooral de babymassage en de duidelijke uitleg hebben het helemaal afgemaakt. Het is zeker voor herhaling vatbaar. Ilse is heel kundig en de rust zelf. Je voelt je er helemaal op je gemak.’ Ik geniet elke keer weer van zo’n mooie recensie.”

Geen prijsverhoging

De gasprijzen gaan inmiddels door het dak, maar Ilse verhoogt haar prijzen niet. “Ik wil dat het toegankelijk blijft voor iedereen”, legt ze uit. “Ik haal mijn bezuiniging ergens anders uit, ik ga niet het comfort bij de ouders of kinderen weghalen. Door het plaatsen van zonnepanelen heb ik al maatregelen genomen en ik overweeg een warmtepomp. Ik doe er alles aan om de badjes lekker warm te houden.”

Ontspannen tijdens verjaardagssessie

In 2022 is Ilse gestart met ‘verjaardagssessies’. “Dan versier ik de praktijk en is er voor het baby’tje een cadeautje. Daar wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Het is trouwens ook heel leuk om als kraamcadeautje te geven. Dan hebben de ouders iets om naar uit te kijken voor de eerste verjaardag. Sowieso maak ik van elke babyspa een feestje, maar als er bij het reserveren melding gemaakt wordt van de verjaardag, zorg ik voor de slingers. Dat doe ik trouwens ook in de Kerstperiode; dan kleed ik de praktijk aan in kerstsfeer. Dat wordt altijd heel erg gewaardeerd door de ouders.”

Op naar 2023!

Samengevat: 2022 was een goed jaar voor Babypraktijk Ilse. “Op naar het volgende jaar, waarin ik hoop heel veel ouders en baby’tjes te mogen helpen. Ik wens iedereen een ontspannen, warm en rustig nieuwjaar toe.”

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.