fbpx

In mijn babypraktijk hoor ik vaak vragen die regelmatig terugkomen. Daarom heb ik de antwoorden op die vragen hieronder verzameld. Kijk snel of jouw vraag er ook tussen staat!  

Wat zijn de voordelen van een babyspa? 

Baby’s worden vaak moe van alle prikkels om hun heen. Een babyspa-sessie is daarom een heel ontspannen bezigheid. In het warme water voelt de baby zijn lichaamsgewicht niet; wanneer de bubbels aan gaan wordt de baby geprikkeld om zijn benen te bewegen en daardoor zijn buikspieren te gebruiken. De jacuzzi werkt zodoende goed tegen het verminderen van buikkrampjes en bevordert de reflexen van de baby. Deze lichamelijke activiteit zorgt ook voor een goede slaap nadien. Wanneer je de sessie afrondt met een massage wordt je baby lekker loom – soms vallen ze tijdens de massage in slaap. Je baby zal dus moe maar voldaan mee naar huis gaan. Lekker toch? 

Wat is de beste leeftijd om voor mijn baby een babyspa- of massage-afspraak te maken? 

Kleine baby’s (van 4 tot 8 weken) hebben vaak genoeg aan enkel een jacuzzi-sessie omdat ze nog niet lang wakker kunnen zijn – de jacuzzi vergt al genoeg van hun uithoudingsvermogen. Sommige baby’s hebben hierna nog wel energie voor een massage, maar sommigen ook niet. Mijn advies? Boek alleen een jacuzzi-sessie als je baby nog klein is. Als je baby er nog energie voor heeft is een massage zo bijgeboekt! 

Waardoor krijgt mijn baby darmkrampjes? 

Darmkrampjes kunnen op ieder moment van de dag voorkomen. Vaak komen ze uit het niets opzetten. Wanneer baby’s er ’s avonds last van krijgen kunnen ze niet in slaap komen, waardoor het huilen heftiger wordt. Je kunt hier helaas niet zo veel tegen doen. Maar zoals ik hierboven al zei, een bezoek aan de babyspa is bevorderlijk voor de beweging, wat weer goed werkt tegen darmkrampjes.  

Hoe kan ik voorkomen dat mijn baby ’s avonds veel huilt? 

Een baby is net als een accu – als hij net wakker wordt is hij volledig opgeladen. Gedurende de dag verliest hij steeds meer energie. Een baby heeft echter ook energie nodig om de knop om te zetten om in slaap te vallen. Aan die energie ontbreekt het ’s avonds nog al eens, waardoor ze de welbekende ‘huiluurtjes’ krijgen. Veel ouders denken dat daardoor ook buikkrampjes kunnen ontstaan, maar zoals je hierboven al kon lezen is dat niet zo – die kunnen zich op elk moment van de dag voordoen. Ook prikkels van de dag worden aan het eind van de dag verwerkt. Ook dit draagt bij aan die vermoeidheid. Erg vervelend voor baby en ouders! 

Ik heb een cadeaubon voor de babyspa. Hoe kan ik deze verzilveren? 

Kies op mijn site een beschikbare dag en tijd uit en geef die aan mij door via de mail of app. Vergeet niet je persoonsgegevens (naam, adres, postcode, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, en naam en geboortedatum baby) te vermelden! In je bericht geef je ook het nummer door dat op de achterkant van de bon staat. Zo kan ik handmatig jouw afspraak inplannen. Via je e-mail krijg je vervolgens een bevestiging met meer informatie over de babyspa.  

Mijn baby is vaak gespannen en overstrekt zich. Is een cursus babymassage dan goed voor hem? 

De cursus babymassage is méér dan het aanleren van massagetechnieken; een babyspa zorgt ervoor dat je baby liefdevol wordt aangeraakt en dat hij zich heerlijk ontspant. Door je baby op de juiste manier aan te raken verdwijnt de spanning uit zijn lijf en geniet hij. Ondertussen ben ik erbij om je vanuit mijn ervaring te begeleiden bij alle vragen die je wellicht nog hebt! 

En… stond het antwoord op jouw vraag er ook tussen? Mooi! En zo niet, neem dan contact met me op voor al jouw vragen rondom baby’s, babyspa en babymassage. Ik help je graag verder! 

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.