fbpx

Bij Babypraktijk Ilse verwelkom ik baby’s vanaf 4 weken. Voorheen was dat mogelijk tot de leeftijd van een maand of 8. Waarom dat was, en waarom het sinds dit jaar mogelijk is voor baby’s tot en met 12 maanden om te floaten, leg ik je in dit blog graag uit. Lees je mee? 

Langer floaten door nieuwe banden 

In de babyspa kunnen baby’s lekker floaten en ontspannen. Doordat ze onder water vrij kunnen bewegen gaan ze lekker trappelen. Dit is vervolgens weer goed voor het op gang brengen van de darmpjes. Er is alleen één probleem: doordat baby’s zo snel groeien worden ze al snel te groot voor de babyspa! Doorgaans is dit rond de 8 maanden. Vanaf dat moment zijn ze zo groot dat ze met hun voetjes bij de bodem kunnen. Dan gaan ze staan in de babyspa en is de ontspannende werking een stuk minder.  

Gelukkig is hier sinds begin dit jaar een oplossing voor! In plaats van de gebruikelijke float-kraag werken de meeste babyspa’s nu met banden voor kinderen van 8 tot en met 12 maanden. Hier liggen ze op hun buik (of de rug) op en kunnen ze toch lekker ontspannen en juist gaan spelen!  

Een veilig gevoel in een rustige omgeving 

Daarnaast heeft zo’n band ook andere voordelen. Wanneer baby’s richting de leeftijd van 1 jaar gaan worden ze zich beter bewust van de wereld om zich heen. Het kan dan zijn dat ze het idee van de floatkraag dan ineens niet meer zo prettig vinden en daar op reageren. Dan biedt de floatband uitkomst! 

Ook kan de overstap van babyspa naar babyzwemmen groot zijn. Ineens heeft je baby allemaal andere baby’s en ouders om zich heen! Je baby krijgt ineens allerlei prikkels te verwerken. Onderschat dit niet, zeker in deze tijd – je kind is nu eenmaal niet zo veel mensen om zich heen gewend. (Om nog maar over de lange wachttijden te zwijgen!) De babyspa is dan de ideale rustige omgeving om te proberen hoe het is in een zwembad.  

Kijken naar wat het kind wil 

Met 15 jaar ervaring en passie kan ik goed aanvoelen wat een baby wil. Tijdens de sessie kan ik ingrijpen op het juiste moment om te zorgen dat zowel de baby als de ouder(s) er het meeste plezier aan beleven. Niemand heeft er wat aan als een baby moe of mopperig weer naar huis gaat. Daarom is het fijn dat de babyspa nu tot en met 12 maanden te boeken is. Gun jij jezelf en je baby ook dit rustmomentje? Stuur me dan gerust een berichtje of boek direct.  

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.