fbpx

Sinds een paar maanden is Lizette Geukens actief bij Babypraktijk Ilse om mij in mijn werkzaamheden te ondersteunen. Voor ongeveer zes uur per week is Lizette een welkome enthousiaste nieuwe kracht. Met een achtergrond in de (jeugd)zorg en een warm hart voor kinderen is zij de perfecte aanvulling op het team van Babypraktijk Ilse. Ze vertelt je graag hoe onze wegen elkaar meerdere keren kruisten.

13 jaar geleden in de babyspa

De eerste kennismaking tussen ons was 13 jaar geleden, toen Lizettes dochter net geboren was en Lizette haar meenam voor een cursus babymassage. “Dat was de eerste keer dat ik bij Ilse binnenliep”, vertelt Lizette. “Het leuke is dat onze dochters, nu ze op de middelbare school zitten, bevriend zijn met elkaar. Zodoende kwam ik wederom in contact met Ilse. Ze nodigde me uit om eens bij haar te komen kijken, omdat ze inmiddels haar eigen babypraktijk aan huis had. Ik vond het zo leuk om te zien! Ik zei voor de grap dat als ze nog een stagiaire zocht, ze mij kon vragen. Toen is het balletje gaan rollen!”

Lizette is werkzaam in de zorg – ze heeft een parttimebaan waar ze werkt met kinderen die moeilijk gedrag vertonen, vaak met autisme. “Zorgen voor kinderen heb ik altijd leuk gevonden, en vind ik nog steeds prachtig”, vertelt ze. “Ik heb zelf ook drie kinderen en enkele petekinderen waar ik dol op ben.”

Een goede klik

Vanuit haar werk en eigen interesses had ze dus al wel enige overlap met de babypraktijk, maar om zich de specifieke kennis meester te maken is ze in de stof gedoken en heeft ze ook praktische ervaring opgedaan. “In een paar maanden tijd heb ik de opleiding Shantala babymassage gevolgd en heb ik heel veel van Ilse geleerd”, gaat ze verder. “Ze heeft me een wegwijs gemaakt in de babytaal en ook de mogelijkheid geboden om veel mee te kijken in de praktijk en zelf te doen.” Dit heeft ze zelfs een half jaar gedaan om zich goed voor te bereiden om zelfstandig te gaan werken straks.

Lizette vindt het belangrijk dat er een goede klik is – zowel qua persoonlijkheid als werkervaring – en die is er zeker. “We kunnen het heel goed met elkaar vinden”, zegt ze daarover. “Er is ruimte voor een praatje of een grapje en we weten allebei wat we willen. Als het gaat over het werk, neem ik een stuk ervaring mee vanuit mijn eigen leven en werkervaring. Ik vind het werk zo leuk dat ik het wel vrijwillig had willen doen.”

Zelfverzekerd ouders helpen

Lizette had zichzelf een doel gesteld toen ze begon bij Babypraktijk Ilse – dat doel heeft ze inmiddels bereikt. Heeft ze nog nieuwe doelen? “In eerste instantie vond ik het belangrijk om te zorgen dat ik alles onder de knie had”, vertelt ze. “Ik ben daarin goed door Ilse gecoacht. Ik wilde een mate van zelfverzekerdheid bereiken waarmee ik ouders te woord kon staan. Sommige ouders hebben specifieke vragen en dan vind ik dat je die zonder twijfel moet kunnen beantwoorden. Dat kan ik nu.”

Kortom, Lizette is er klaar voor. Haar volgende doel? “Plezier hebben – en houden – en genieten. Samen met Ilse wil ik iets moois neerzetten”, aldus Lizette.

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.