fbpx

Floatsessie

Zijn jij en je kleintje toe aan ontspanning? Laat je kindje tijdens een floatsessie heerlijk ontspannen in warm en gezuiverd water. Het blijven drijven op het water bevordert de balans en coördinatie van je baby. Dit kan op lange termijn helpen bij het kruipen, lopen en zwemmen. Dankzij het warme water komt jouw baby tot rust en is het goed voor het slaapritme. Benieuwd waarom floaten zo fijn is? Lees snel verder!

babymassage de luxe

Wat is een floatsessie?

Laat je kindje ontspannen en boek een floatsessie! Floaten betekent letterlijk ‘drijven’. Jouw baby kan tijdens een floatsessie dus zelfstandig in het water liggen. Dit gebeurt in speciale baby jacuzzi’s die gevuld zijn met warm, gezuiverd water. Omdat de baby zich gewichtsloos voelt in het water, komt jouw kindje direct tot ontspanning.

Floaten brengt positiviteit

Een floatsessie voor je kleintje heeft een positieve uitwerking op zowel lichamelijke als emotionele ontwikkeling. Alleen al om die reden kun je floaten als meer zien dan alleen een ‘leuk uitje’. Zo kan een floatsessie helpen bij het voorkomen of verminderen van veelvoorkomende klachten zoals slaapproblemen of krampjes. Daarbij versterkt een float-sessie de spieren en botten, omdat de baby zelfstandig aan het bewegen is in het water. Mentaal brengt het jouw kleintje rust en ontspanning en kan een floatsessie ervoor zorgen dat de baby minder onrust ervaart. 

 Hoe ziet een floatsessie eruit?

Wanneer je kindje klaar is voor de floatsessie, krijgt deze een speciale floatkraag om. Deze drijfband is er in verschillende maten en is speciaal ontwikkeld om je baby te laten drijven. Daarna gaat je kindje het water in. Ilse van Babypraktijk Ilse begeleidt je baby in het badje. Het water is tussen de 35 en 37 graden warm. Omdat dit ongeveer de lichaamstemperatuur is van je baby, zal hij/zij zich eerder kunnen ontspannen. Gedurende de floatsessie kan jouw baby zich vrij bewegen in het water en kan hij/zij helemaal ontspannen. Jij kan vanaf de zijlijn meegenieten als ouder. Er zitten glazen wanden in de speciale baby jacuzzi’s, zodat jij en jouw kleintje altijd in contact blijven.

babyspa de luxe

Is floaten iets voor mijn kindje?

Een floatsessie is voor meerdere leeftijden een ontspannen activiteit. Bij Babypraktijk Ilse zijn er verschillende keuzes voor een floatsessie met je kleintje. Deze sessies worden gegeven aan baby’s vanaf 4 weken tot en met 12 maanden oud.

Babypraktijk Ilse biedt verschillende mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om een floatsessie te boeken waar een massage bij inbegrepen is. Bij andere sessies is dit niet het geval, of je kunt dit bijboeken. Je kunt zelfs een duo vriendjes sessie boeken. Zo kun je samen met bijvoorbeeld je beste vriendin genieten van een floatsessie voor jullie baby’s. Daarnaast zijn er verschillende drijfbanden beschikbaar voor verschillende leeftijden. Floatsessies zijn dus helemaal naar eigen wens te boeken en voor elk kleintje zit er iets passends tussen!

Gun jij jezelf en je kleintje een ontspannen middagje weg? Boek dan nu een floatsessie bij Babypraktijk Ilse:

Je kleintje is bij ons in goede handen!

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.