fbpx

Een babyshower | een cadeau voor aanstaande moeders

Ben je van plan je zus, dochter of vriendin een babyshower cadeau te doen? Dan heb je vast iets aan de tips die we graag met je delen. Verras de zwangere met een gezellige middag waarin zij even helemaal in het middelpunt staat, waar gezelligheid centraal staat en alle aandacht gaat naar haar en de baby.

tegoedbon

Tijdstip bepalen van de babyshower | Cadeau

De meest ideale tijd om een babyshower cadeau te doen, is in de 6e of 7e maand van de zwangerschap. De kritieke periode is dan verstreken en de zwangere is doorgaans nog mobiel genoeg om gezellig mee te kunnen doen. Ergens tussen de 25-32 weken is de beste tijd, maar natuurlijk is dat in elke situaties anders. Overleg met de partner of je de aanstaande moeder een plezier doet met een babyshower en wanneer dat het beste uitkomt. Sowieso heb je de partner nodig voor de contactgegevens van degene die je uit wilt nodigen. Maak de groep niet te groot, zodat de aanstaande moeder aandacht heeft voor iedereen en het overzichtelijk blijft.

 

Communicatie over de babyshower

Doorgaans wordt een babyshower als verrassing aangeboden, maar is de moeder in spe niet zo gediend van surpriseparty’s, geef dan in ieder geval de datum door en licht een klein tipje van de ‘babysluier’ op. Je hoeft natuurlijk niet alles te vertellen. Een babyshower wordt vaak als leuk cadeau ervaren en de invulling kun je helemaal zelf bepalen. Stuur de genodigden een datumprikker zodat je de grootst mogelijke opkomst hebt. Een handgeschreven uitnodiging is een goed idee en daarna kun je natuurlijk een Whatsappgroep aanmaken om alle afspraken over de babyshower snel te kunnen communiceren.

Activiteiten tijdens de babyshower

Een high-tea, een workshop, of een sportieve activiteit? Verras de aanstaande moeder met iets war ze met plezier op terug kan kijken. Hilarisch is om een babyquiz met elkaar te spelen. Test de kennis van de aanstaande moeder over baby’s, haar vriendinnen, partner en zichzelf. Of deel Bingokaarten uit die je gedurende de babyshower af moet vinken; op de kaart staan woorden die vast en zeker vaak genoemd gaan worden als je een hele middag (of avond) over baby’s praat. Wie het eerst de kaart vol heeft, wint een leuke prijs. Je kunt een poule maken waarin geraden kan worden wanneer de baby geboren wordt en wat de naam gaat worden. Zo maak je van elke babyshower een hilarisch spektakel.

Cadeautips

Een babyshower kan niet zonder cadeaus. Rompertjes, een stapel luiers, massageolie of een cadeaubon voor een babyspa of babymassage bij Babypraktijk Ilse. Als het gegeven wordt door de vrouwen die het dichtst bij haar staan, is het altijd goed. Een boekje maken met tips en weetjes van ervaren moeders, wordt doorgaans als zeer waardevol ervaren. Al eens gedacht aan een fotoshoot? Alleen voor de moeder of met alle vriendinnen, zussen en moeder samen wordt dat een prachtige herinnering voor later. Sowieso maak je natuurlijk veel foto’s tijdens de babyshower, die kun je later delen.

Locatie

Of je de babyshower met cadeaus in het huis van de aanstaande moeder organiseert of op een alternatieve locatie is afhankelijk van het aantal personen, het budget en de invulling van het feestje. Overleg zo veel mogelijk met de partner, die kan goed inschatten wat de mogelijkheden en wensen zijn. Versier de locatie, zorg voor passende hapjes en spreek vooraf een maximale tijdsduur af. Een zwangere vrouw heeft niet altijd energie voor twee, maar kan natuurlijk wel genieten voor twee.

Hoe je de babyshower die je cadeau geeft ook invult, Babypraktijk Ilse wenst je veel plezier!

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.