Babyzwemmen en peuterzwemmen met Ilse.

Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier maken in het water? Ik nodig je van harte uit om eens een gratis proefles bij te wonen en daarna als het je bevalt je in te schrijven voor deze zwemlessen.

Wat is baby- en peuterzwemmen?

Baby- en peuterzwemmen is bedoeld voor kinderen vanaf ongeveer 3 maanden tot 4 jaar. Wanneer ze de leeftijd van 3 maanden hebben zijn ze vrij om lekker te komen zwemmen.

Mijn zwemlessen zijn erop gericht om het kind centraal te stellen. Er word niets gedaan om het kind te dwingen maar alles in overleg met het het kind, en dan met de ouder! Zo word er vanaf baby tot aan de kleutertijd, stap voor stap gewerkt om jullie kindjes watervrij te maken. Zo krijg je een zwemfan voor het leven.

Plezier staat centraal en ieder kind op zijn eigen tempo. Als jullie met je kindje met veel zin naar mijn zwemlessen komt en is mijn dag al geslaagd.

 

Wat doe je met peuter- en babyzwemmen?

Stap voor stap worden de kleintjes met oefeningen, liedjes en spelletjes vertrouwd gemaakt met het water. In het water zíjn is al een hele belevenis!

Spetteren en spatteren, kopje onder of gewoon water over je hoofdje en kijken onder water, vrij kunnen bewegen, springen vanaf de kant en vanuit het water op de kant klauteren, glijden van een mat/glijbaan: dát is baby / peuter zwemmen.

Dit alles met heel veel verschillend spelmateriaal.  Ook maken we gebruik van thema’s zoals: kikkerlessen, eendjes lessen, zomer lessen, strandbal lessen, high tea lessen, poppen lessen, kerst lessen, ja er is zelfs een voetballes. Ik probeer elke keer weer mezelf uit te dagen om nieuwe leuke ideeën voor de lessen te bedenken.

Voor wie?

De lessen peuter- en babyzwemmen zijn bestemd voor kinderen vanaf vanaf 3 maanden tot 4 jaar oud met één ouder/verzorger.

Kosten babyzwemmen

De kosten zijn 6,50 euro per les per week.

Heb je interesse dan is de eerste zwemles altijd een proefles en deze is gratis.

Welk zwembad?

Zwembad Beekdal in Vessem is het zwembad waar ik les geef. Het is een klein, intiem maar vooral schoon zwembad met heerlijk warm water van 32 graden en een grote omkleedruimte met aankleedkussens.

Zwembad Beekdal is gelegen aan Putterstraat 10 in Vessem.

(10 minuten vanaf Veldhoven / Meerhoven en 15 minuten vanaf Eindhoven via de snelweg.) 

 

Wanneer?

WOENSDAG

Groep 1) 16:50 uur voor kindjes jonger dan 1,5 jaar

Groep 2) 17.25 uur voor kindjes jonger dan 2 jaar

Groep 3) 18.00 uur voor kindjes tussen 1 jaar en 4 jaar

 

ZATERDAG

Groep 1) 14:20 uur voor kindjes jonger dan 1,5 jaar

Groep 2) 14:55 uur voor kindjes jonger dan 2 jaar

Groep 3) 15:30 uur voor kindjes tussen 1 jaar en 4 jaar

 

De lessen bestaan uit lesblokken omdat er in de schoolvakanties geen zwemlessen zijn.

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via het contact bij de babymassage, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby's.

lees meer...

Babyzwemmen

Spetter spet, samen maak je pret. Wat is er nu leuker dan samen met je kindje plezier te maken in het water. Maak je kleintje vertrouwd met water en stimuleer de ontwikkeling.

lees meer...

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby's konden praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen met de cursus babytaal.

lees meer...

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding, ook bij mensen thuis. Kun je advies gebruiken? Wil je je kindje beter begrijpen en kunnen helpen? Dan kom ik bij je langs!

lees meer...

We begrijpen ons kindje nu nog veel beter

 

Ben nu bezig met de babymassage cursus en die is geweldig!

Niet alleen masseren, maar ook heel veel nuttige tips en informatie over van alles wat er bij een baby komt kijken.

Ook de babytaal workshop gedaan puur uit nieuwsgierigheid, niet vanwege huil problemen oid. Toch heeft het veel teweeg gebracht.

We begrijpen haar nu nog veel beter waardoor we een meisje hebben wat nu heel goed slaapt, eet en contact maakt.

Ben je onzeker of wil je gewoon meer weten hierover ga dan echt naar een workshop avond!!

Silke Nijhuis

Beide cursussen zijn aanraders!

Momenteel bezig met de cursus babymassage en samen met mijn vriend naar de cursus babytaal geweest. Beide cursussen zijn aanraders!

Met de cursus babytaal zijn mijn vriend en ik veel zekerder geworden. Het verbaasde ons hoeveel ons dochtertje aangaf en opeens konden we haar ‘verstaan’.

Een echte eye-opener en het is geweldig om te kunnen zien en horen waar onze dochter op welk moment behoefte aan heeft, zodat we haar met veel zelfvertrouwen in haar behoeftes kunnen voorzien.

Het resultaat: een uitgeruste, ontspannen, vrolijke baby en vooral ook uitgeruste, zekere en vrolijke ouders!

Sylvia Gordijn

Lees nog meer ervaringen van ouders

Ja, ik wil graag meer weten...