fbpx

Babytaal : De enige handleiding voor je baby

Wist je dat baby’s via hun geluiden communiceren wat hun behoefte is? Als je deze leert herkennen kun je daar passend op reageren. Hiermee voorkom je ontroostbare, vermoeide of overprikkelde kindjes. Baby gelukkig, jullie gelukkig! Dat wil je toch ook!

Babytaal, hoezo?

Babytaal, babygeluidjes, babyhuiltjes…… Het maakt niet uit hoe je het noemt, maar je baby maakt al vanaf dag 1 via specifieke geluiden en lichaamstaal kenbaar welke behoeftes het heeft. Dat dat niet bewust gebeurd, mag duidelijk zijn. Maar je snapt dat het handig is dat je als ouder deze “taal” snel leert te begrijpen.

 

Handleiding voor je Baby.

Wat wil mijn Baby zeggen?

Dat is een vraag waar de meeste ouders mee stoeien. Wat zou het toch fijn zijn om te weten waarom je baby huilt? Hoe anders kan het duidelijk maken dat hij honger heeft of moe is. Of dat hij het koud of juist  te warm heeft of graag van die vieze luier verlost wil worden. En jij als zijn ouder wilt hem natuurlijk graag helpen als hij zo hard huilt, maar wist je nu maar hoe!

Workshop Babytaal incl videobegeleiding

Het is te leren, ECHT waar!

Alle baby’s over heel de wereld maken maar 5 geluiden om duidelijk te maken wat er aan de hand is. De workshop Babytaal is bij uitstek de beste manier om dit te leren. In 1,5 uur leer ik je deze 5 geluidjes herkennen maar nog belangrijker ook wat zijn/haar lichaamstaal daarbij aangeeft. Want dat deze 2 samenwerken daar kom je dan wel achter. 

 

Uit onderzoek blijkt, na de cursus ervaren 90% van de ouders:
Minder huilen, Minder stress, Meer slaap, Betere band, Rustige routine en Meer zelfvertrouwen!!!

 

Voor wie? 

Voor Vaders en Moeders! De workshop kan je volgen ter voorbereiding op je kindje of ouders met baby’s vanaf de geboorte. De cursus is ook met name interessant voor vaders omdat dit ze handvatten geeft m.b.t. de verzorging van de baby.

Het komt regelmatig voor dat ouders er tijdens de eerste maanden achter komen dat ze wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Het is soms lastig om te begrijpen wat voor signalen je kleintje nu geeft. Daarom wordt deze cursus dan ook vaak samen door beide ouders gevolgd.

Tarieven Babytaal

 

€35,- groepsworkshop Min 5 personen
€45,- groepsworkshop Max 5 personen
€75,- voor de individuele cursus in mijn praktijk.

Thuisbezoek 15 euro meerkosten + reiskosten (km x 0,25 euro).

Er worden geen reiskosten berekend binnen Veldhoven

De cursus bestaat uit 1 bijeenkomst en duurt tussen de 1,5 -2 uur en is inclusief cursusinformatie en koffie en thee met iets lekkers.

 

Inhoud workshop Babytaal:

  • Kennismaking
  • Verhaal van Priscilla Dunstan
  • De 5 woorden (moe, honger, boertje, buikkrampje en oncomfortabel gevoel)
  • Het leren herkennen van de geluiden (woorden)
  • Moeheidsverschijnselen. Hoe krijg je je baby het beste in slaap?
  • Wat te doen bij darmkrampjes
  • Bijhouden Babydagboek

Het wordt aangeraden om de app op je telefoon te downloaden.

 

Wanneer?

1x per week bij verschillende locaties in Veldhoven, Eindhoven en Binnenkort ook in Valkenswaard. Het start altijd om 19:00 uur zodat (toekomstige) papa’s makkelijk mee kunnen komen. na het werk. Liever Individueel? Bel me op, dan maken we samen een afspraak.

De Dunstan Methode

Meer weten over de dunstan methode? Kijk eens op www.babytaal.nl. Daar staat alles uitgelegd over de dunstan Babytaal. Ik ben gecertificeerd als Babytaaltrainster en sta als docent Babytaal ook op deze site vermeld.

De vijf huiltjes

Dit zijn de geluiden die ook jouw baby maakt.

1. Neh= honger

2. owh= moe

3. Eh= boertje

4. Eairh=buikkrampje

5. Heh=oncomfortabel gevoel

Het herkennen van de huiltjes geeft  zelfvertrouwen en kalmte in de omgang met je kindje en je kunt de stress van aanhoudend en onbedaarlijk huilen daarmee voorkomen. Als je samen met je partner de methode gebruikt maakt dat het bovendien makkelijker op één lijn te komen als het gaat om wat je denkt dat je kindje nodig heeft als het huilt.

Inschrijven Babytaal

Agenda

WORKSHOP  BABYTAAL

De workshop vindt vaak 's avonds plaats omdat beide ouders dan kunnen komen.

De prijs is €35 per workshop van 1,5 uur voor 1 ouder. De tweede ouder is gratis. 

De workshop word momenteel aangeboden bij Babypraktijk Ilse en Kraamburo PVG in St. Hubert.

Ga naar de beschikbare data voor jouw Babytaal workshop.

Hoi, ik ben Ilse. Ik vind het heerlijk om ouders en kind dichter bij elkaar te brengen. Ik ontmoet je graag tijdens één van mijn cursussen!

Lees meer over Ilse

Babyspa

Ontspanning voor jou en je baby. Laat je kindje lekker dobberen (floaten) in een speciale Baby Jacuzzi. Kleintjes vinden dit heerlijk. Oftewel, dit is het perfecte wellness uitstapje met je baby.

lees meer...

Babymassage

Samen met je kindje genieten. Via het contact bij de babymassage, bouw je een bijzondere band op met je baby. Het helpt ook bij darmkrampjes en het kalmeren van huilbaby's.

lees meer...

Babytaal

Herken het huiltje. Wist je dat baby's kunnen praten? Met hun huiltjes en kreetjes proberen ze je wat duidelijk te maken. Leer je kindje beter te begrijpen en te verzorgen met de cursus babytaal.

lees meer...

Begeleiding

Babypraktijk Ilse biedt persoonlijke begeleiding, ook bij mensen thuis. Kun je advies gebruiken? Wil je je kindje beter begrijpen en kunnen helpen? Samen vinden we jullie nieuwe balans!

lees meer...

Ik doe bij Ilse de cursus baby massage. Erg leuke en informatieve cursus. Naast de massage krijg je ook nog andere informatie over andere aspecten waarmee je te maken krijgt met een baby. Erg prettig!
Ook erg fijn hoe Ilse de Corona maatregelen in acht neemt. Ze heeft zelf een mondkapje op en deelnemers hebben deze ook op. Tot iedereen zit op veilige afstand van elkaar af op de plek zit en dan mag het mondkapje af. Echt super!! Een leuke en veilige activiteit. Ook zo tijdens Corona, je bent toch extra voorzichtig met je kleintje.
Wendy Houtman- van Den Boomen

Mama

Zowel de cursus babytaal als de cursus babymassage zijn enorm aan te raden! De cursus babytaal geeft je veel tips en punten waarop je kan letten bij je baby. Ons heeft dit heel veel gebracht 🙂 De cursus babymassage is vier weken lang, elke week weer ontzettend leuk. Samen met andere moeders en toch een heerlijk één op één moment met je kindje. Ilse is erg vriendelijk en lief en wil graag het beste voor iedereen. Helaas is de cursus nu voorbij, maar Juul en ik hebben genoten. Ilse bedankt!🥰

Anouk Smulders

Mama

Ik wil graag meer weten

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.