fbpx

Nu het jaar op z’n eind loopt kijken we graag terug op een bewogen jaar. Er is veel gebeurd in de wereld, maar gelukkig ook veel positieve dingen. Ilse kijkt terug op een, in haar woorden, ‘enerverend jaar’. Dit zijn haar hoogtepunten!  

Tijd voor iets nieuws 

“Ik heb al bijna vijftien jaar mijn babypraktijk”, vertelt Ilse. “Die heeft altijd bestaan uit babyzwemmen, cursussen babymassage, en workshops babytaal. Veel mensen kwamen met hun baby zwemmen, maar toen het Vessems zwembad waar ik dat altijd deed ging sluiten moest ik wat anders verzinnen. Tijd voor iets nieuws.” 

Dat werd de babyspa. “Babyzwemmen was erg leuk, maar was een hele operatie voor de ouders”, kijkt Ilse terug. “Vooral tijdens het afdrogen en omkleden achteraf. Je mist dan de rust die jijzelf en je baby ervaren tijdens de babyspa. Dat is echt quality time voor je baby én voor jou. Een cadeautje aan je baby én jezelf!” 

Vier stappen vooruit 

Begin dit jaar was het dan zover; tijd voor een verbouwing van de praktijk. “Ik wilde eigenlijk twee babyspa’s plaatsen, maar die pasten niet in de huidige praktijk”, weet Ilse. “Toen besloot ik dat ik niet één stap voorwaarts wilde zetten, maar vier; nu had ik de kans. Ik heb nu veel meer ruimte in mijn babypraktijk, onder andere met een keukenblok en een toilet.” In het voorjaar werd er flink gebouwd en kon Ilse, doordat ze vanwege corona meer tijd had, ook zelf mee klussen en schilderen.  

“Ik heb veel research gedaan naar babyspa’s”, zegt ze. “In het begin was ik onzeker of het wel zou gaan lopen, maar ik heb nu sinds mijn opening in juni al meer dan 300 vrolijke baby’s en hun even zo blije ouders mogen ontvangen. Daarvoor wil ik ook mijn marketingbedrijf Market-it bedanken; zij hebben me enorm geholpen met mijn naamsbekendheid! Mensen ontdekten dat in deze coronatijden de babyspa een ideale kleinschalige – én verantwoorde – manier is om even uit de dagelijkse sleur te ontsnappen samen met hun baby.” 

En 2021? 

Als 2020 al enerverend was, dan belooft 2021 minstens zo bijzonder te worden. Naast blijven groeien met de babypraktijk zitten er een paar gave nieuwe projecten in de pijplijn. “Ik ben sinds kort vaste gastdocent op het Summa College”, vertelt Ilse. “Daarnaast is er een filmploeg van de Vlaamse televisiezender Één op bezoek geweest voor hun nieuwe programma ‘De Wonderjaren’, waarin ik mijn expertise op het gebied van babytaal mag laten zien. Bovendien mag ik vanaf volgend jaar ook professionals zoals verpleegkundigen en kinderdagverblijfmedewerkers opleiden vanuit mijn ervaring met babytaal! Dat vind ik echt super gaaf. Ze krijgen hier ook accreditatiepunten mee, waarvan zorgverleners er ieder jaar 10 nodig hebben.” 

“Ik kijk terug op een bijzonder jaar. Ik vind het fijn om ouders en baby’s te zien genieten. Dat 2021 maar veel van die blije koppies mag brengen!” 

This function has been disabled for Babypraktijk Ilse.